Roy

Wie zijn wij

Mogen wij ons voorstellen…
Wij zijn Roy en Philip en sinds 2004 zijn wij samen.

Roy is geboren in Nijmegen en heeft zijn grootste kennis in de gastvrijheid zitten.
Na een opleiding als restaurantkok is hij in verschillende horeca-gelegenheden werkzaam geweest, waaronder eigenaar van een cafetaria waar het ondernemer zijn is geboren.
Ook heeft hij een periode in de elektrotechniek gewerkt waar uiteindelijk niet zijn passie zat.
Tevens heeft hij enkele jaren geleden een droom waargemaakt met het behalen van het touringcar-rijbewijs.

Voor het gezinshuis heeft hij samen met Philip 7 jaar als zorgondernemer een Thomashuis geleid en is hij hierdoor in contact gekomen met de zorg.
Dit lijkt hem goed te passen en hiermee wil hij dan ook graag zijn toekomst voortzetten en mensen ondersteunen en begeleiden in hun dagelijkse leven.
Zijn grootste hobby’s zijn koken en het maken van muziek als slagwerker in een dweilorkest.

Philip is geboren in Duiven en heeft een diversiteit en kennis in de zorg achter zich liggen.
Na een opleiding in het ziekenhuis is hij gaan werken in de gehandicaptenzorg.
Eerst als woonbegeleider en later als activiteitenbegeleider. Hier is de interesse gewekt voor het werken met gedragsproblematieken.
Er volgde een overstap naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs (Cluster IV) en hier is de kennis en kunde in het werken met onbegrepen gedrag en gedragsproblemen nog verder ontwikkelt.
In het werk heeft hij veel ervaring opgedaan in het werken met jongeren met een vorm van autisme al dan niet met bijkomende problematieken als hechtingsstoornis/ADHD/OCD etc.
Philip heeft veel ervaring opgebouwd in het aanbieden van ondersteunende communicatievormen. Hierbij moet gedacht worden aan gebarentaal, maar ook communicatie ondersteund door picto’s of andere communicatiemethodieken.
Zijn grootste hobby zijn zijn papillon hondjes waar hij soms een nestje van heeft.

Roy en Philip hebben tijdens de 7 jaren dat zij zorgondernemers waren van het Thomashuis veel fijne ervaringen op kunnen doen.
Roy heeft kennis kunnen maken met de zorg en al het mooie wat daarbij komt kijken. Philip heeft zich ook goed kunnen ontwikkelen op het gebied van het aanbieden van (aangepaste) communicatieondersteuning met bewoners met onbegrepen gedrag en communicatieproblemen.
Samen zijn wij er dan ook achter gekomen dat de levensstijl die behoort bij het aanbieden van zorg in een gezinshuis, datgene is dat ons ook het beste past.
En daarom zetten wij graag de deuren open van onze mooie woning in het Twentse landschap.

Philip